Amsterdam is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Het is een compacte, charmante, maar toch kosmopolitische stad die uitnodigt om uitgebreid verkend te worden. Ook wel gekend als het “Venetië van het Noorden” omwille van haar meer dan 100 kanalen, kan de hoofdstad van Nederland eenvoudig te voet, met de fiets of per boot ontdekt worden. De goed bewaard gebleven 17e-eeuwse architectuur maakt dat er in Amsterdam op elke hoek wel iets nieuws te ontdekken valt.

De Wallen

Wie aan Amsterdam denkt, denkt onvermijdelijk aan de Wallen. De Wallen is het beroemde red-light district en is een van de oudste wijken van de stad. Je vindt er dan ook verschillende historische gebouwen, waaronder de Oude Kerk in gotische stijl.

De Bloemenmarkt

Tussen het Muntplein en het Koningsplein op de zuidelijke oever van het Singelkanaal vinden we de Bloemenmarkt – de enige drijvende bloemenmarkt ter wereld –. Hier kan je zeven dagen per week terecht om de beste en mooiste Nederlandse bloemen te kopen.

Anne Frank Huis

De meesAnne Frank Houset bezochte bezienswaardigheid in Amsterdam is ongetwijfeld het Anne Frank Huis dat langs de Prinsengracht ligt. De structuur van het huis waar tijdens de tweede oorlog Anne Frank werd verborgen is nog volledig intact gebleven.

De Kanalen van Amsterdam

De beroemde Amsterdamse kanalen werden gebouwd in de 17e eeuw om de stroming van de Amstel rivier te controleren en om land te winnen. Een boottochtje op de Amsterdamse kanalen kan niet op het programma van de dagjestoerist ontbreken. Op die manier krijg je een mooi zicht op de Nederlandse architectuur en de ontelbare woonboten die langs de kanalen aangemeerd liggen.

Van Gogh Museum

Zelfs wie geen kunstliefhebber is, kan het Van Gogh museum niet aan zich voorbij laten gaan. Hier vind je met meer dan 200 schilderijen de grootste collectie ter wereld van deze artiest. Op de derde verdieping vind je trouwens ook schilderijen van enkele van zijn tijdgenoten zoals Gaugin en Millet.