Beroemde trekking bestemmingen in Nederland

De Nederlandse steden zijn omgeven door uitgestrekte bossen, velden en groene weiden. Van het uiterste noorden tot helemaal in het zuiden vind je in Nederland talrijke mogelijkheden om te wandelen en lange trektochten te maken.

De Nederlandse kust

Nederland staat bekend om zijn geweldige stranden. De Nederlandse kustlijn biedt onbeperkte mogelijkheden voor watersport, natuurliefhebbers en strandjutters. De stranden in Nederland kunnen opgedeeld worden in drie groepen: de Wadden Eilanden, de kustlijn van de provincie Noord-Holland en Zuid-Holland, en Zeeland.

Met 650 kilometer kustlijn is Zeeland een paradijs voor mensen die ervan houden om langs het strand te trekken. Populaire badplaatsen in Zeeland zijn Cadzand, Oostkapelle, Dishoek, Domburg, Vlissingen en Westkapelle.

Tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken ligt een natuurgebied dat nergens in de wereld zijn gelijke kent. De Waddenzee is een wereld op zich en herbergt vele zeldzame dier- en plantensoorten. Elk van de vijf bewoonde Waddeneilanden – Texel, Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling – wordt gekenmerkt door zijn eigen typische atmosfeer en trekkers kunnen er uitgebreid van de unieke flora en fauna genieten.

Nederlands Limburg

Hoewel 50 % van Nederland niet boven de zeespiegel uitstijgt, vinden we in het zuiden van Nederland een prachtig heuvelachtig gebied. De streek rond Maastricht, met trekpleisters als Valkenburg aan de Geul, leent zich uitstekend voor trektochten langs heuvelruggen en kabbelende beekjes.

Valkenburg aan de Geul is een schilderachtig dorpje aan de Geul. Het landschap nabij Valkenburg nodigt uit tot uitgebreide wandel- en fietstochten. In de omgevingen zijn vele kastelen, grotten, ruïnes en andere toeristische hoogtepunten te bewondAmstel Gold Raceeren.

De fietsfanaten onder ons zullen zeker weten dat de Amstel Gold Race elk jaar in en rond Valkenburg wordt gereden en tot een van de zwaarste en meest prestigieuze wielerwedstrijden van het professionele wielerseizoen behoort.

Bovendien liggen de Belgische Ardennen op een boogscheut. Op een dag wandelen kun je hier drie landen aandoen: Nederland, België en Duitsland!