Bestemmingen die je niet wil missen

Het lijstje van aantrekkelijke bestemmingen in Nederland is bijna oneindig. Naast Amsterdam, Den Haag en Haarlem zijn er nog tal van pareltjes die je niet mag missen. We fietsen even langs een aantal toeristische locaties die niet in je reisagenda mogen ontbreken.

Gouda

Tijd voor kaas. Op de kaasmarkten van Gouda wordt het goudgele, overheerlijke melkproduct als sinds de middeleeuwen verhandeld. Maar naast kaas is Gouda ook bekend omwille van zijn fantastische architectuur. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan het Stadhuis van Gouda, het oudste stadhuis van Nederland dat teruggaat tot in de 15e eeuw.

Maastricht

In het meest zuidelijke punt van Nederland vinden we de parel van Limburg, Maastricht, vlakbij het drielandMaastrichtenpunt tussen Nederland, België en Duitsland. Maastricht wordt door velen als de oudste stad van Nederland beschouwd. Het betreft een levendige, aardige en middeleeuwse stad die zich uitstekend leent om ook eens een kijkje over de landsgrenzen te nemen.

Delft

Slechts enkele kilometers ten zuiden van Den Haag kom je terecht in wat zonder twijfel een van de meest charmante stadjes van Nederland is. Delft doet wellicht wel een belletje rinkelen omwille van het wereldberoemde blauwwitte aardewerk.

Leiden

Leiden wordt ook wel aangeduid als de museumstad. Het is niet alleen een groot openluchtmuseum maar huisvest ook tal van nationale musea, zoals het nationaal museum voor antiquiteiten. Het historisch centrum van Leiden geeft de bezoeker een goed idee van hoe een Nederlandse stad er in de 15e eeuw uitzag.

Utrecht

De vierde Nederlandse stad Utrecht is ontzettend oud. De stad werd 2000 jaar geleden door de Romeinen opgericht en daarvan vinden we tot op vandaag nog sporen terug. In de Oude Stad droom je weg in smalle middeleeuwse straatjes en kanaaltjes en achter elke hoek ontdek je wel weer een nieuw historisch hoogtepunt. De fans van architectuur zullen een bezoek aan het Rietveld Schröder Huis – UNESCO Werelderfgoed – niet willen missen.