De beste hotels in Nederland

Als je een vakantie in Nederland plant, doe je er goed aan om je overnachting goed op voorhand te boeken. Het loont de moeite om te kiezen voor een centraal gelegen hotel zodat je ’s nachts het nachtleven kunt verkennen en op taxiritten kunt besparen. In Nederland bestaan er eigenlijk geen “slechte” hotels. Elk hotel voldoet aan de strengste eisen inzake veiligheid en comfort.

Een hostel heb je al voor 15 tot 30 euro per nacht. Je slaapt dan wel in een gemeenschappelijke slaapzaal met stapelbedden. Een private kamer met een enkel of dubbel bed heb je vanaf 50 tot 100 euro per nacht.

Door een overschot aan goede Nederlandse hotels is het niet eenvoudig om de “beste” Nederlandse hotels te selecteren. Voor wat betreft Amsterdam hebben we alvast een selectie gemaakt van charmante luxe hotels.

The Dylan

The DyThe Dylanlan is gelegen aan de Keizersgracht en telt 41 kamers in Aziatische stijl. In de 17e eeuw deed het gebouw dienst als theater en in de 18e eeuw bood het onderdak aan de armen. Dit hotel is zonder twijfel een van de fijnste en meest exquise plaatsen om je vakantie in Amsterdam door te brengen.

Het College Hotel

Het College Hotel is gelegen in de Museumwijk van Amsterdam. Het bijzondere aan dit hotel is dat het geleid wordt door studenten van de Amsterdamse Hotel Management School. Vooral het restaurant wordt wereldwijd geprezen omwille van haar uitstekende keuken.

Lloyd Hotel

Het Lloyd Hotel is gelegen in de oostelijke haven en is vooral erg in trek omwille van haar aantrekkelijke prijsstructuur met kamers van 95 tot 450 euro afhankelijk van de oppervlakte en het aantal sterren (van één tot vijf sterren). Het gebouw doet eveneens dienst als culturele ambassade en het hele jaar door pakt het hotel uit met interessante exposities. De architectuur van het gebouw is een prachtig voorbeeld van Art Deco en ademt een rijke geschiedenis uit.