De beste reisapplicaties

We kunnen ons een leven zonder smartphone tegenwoordig niet meer voorstellen. Op vakantie zijn we vaak nog meer aangewezen op ons mobieltje. Met onze smartphone maken we niet alleen onze vakantiefoto’s, maar leren we ook vreemde talen, boeken we vluchten, zoeken we toeristische informatie op en vinden we onze weg in labyrintvormige stadscentra. We hebben de handigste reisapplicaties voor jou op een rijtje gezet:

Duolingo

Dit is een gratis applicatie om talen te leren. Met deze applicatie heb je de basiswoordenschat Duolingovan een taal in een handomdraai onder de knie. De applicatie is opgevat als een computerspelletje waarin je verschillende stages moet doorlopen, zodat je echt spelenderwijze een nieuwe taal kunt leren. Als je de taal in een land niet spreekt, is dit een welgekomen aanvulling op het populaire Google Translate.

Citymapper

Citymapper is de verbeterde versie van Google Maps en beschikbaar in 30 steden ter wereld. Vooral handig is dat de Uber-applicatie is geïntegreerd en dat je real-time informatie over vertrek- en aankomsttijden krijgt.

LiveTrekker

Met deze ambitieuze applicatie kun je een digitaal dagboek van al je reisavonturen bijhouden. Op een interactieve map kun je terugkijken op je reis. Tegelijk meet het ook zaken als je snelheid en hoogte, wat deze applicatie vooral voor avonturiers interessant maakt.

Wolfram Sun Exposure

Bruin worden is onze favoriete tijdsbesteding tijdens de zomer, maar helaas niet altijd even gezond. Met deze applicatie kun je het aantal veilige uren in de zon behoren. Je voert je huidtype in en de applicatie berekent hoeveel uur je veilig in de zon kunt zitten.

Time Out

Als je op zoek bent naar tips en ideeën voor tijdens je vakantie biedt Time Out een onuitputtelijke database voor attracties en bezienswaardigheden. Of je nu in Amsterdam, Edinburgh of Singapore bent, deze applicatie waar de bars, restaurants, attracties en evenementen zijn. Via de applicatie kun je zelfs een tafeltje in een restaurant of concerttickets boeken.