Dingen die je moet weten voor naar Nederland te reizen

Er zijn een aantal zaken die meteen in het oog springen als je in Nederland op vakantie gaat. Zaken die voor Nederlanders perfect normaal zijn, en waarover zij zelfs niet meer nadenken, maar bij buitenlandse toeristen toch hoge ogen gooien.

Holland is Nederland niet

Nederland en Holland zijn geen synoniemen van elkaar. Holland is slechts een deel van Nederland, in het bijzonder de streek langs de westelijke kust. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Leiden worden als Holland beschouwd, terwijl andere Nederlandse steden zoals Utrecht, Groningen, Maastricht en Leeuwarden bijvoorbeeld niet in “Holland” liggen.

Nederlanders praten vloeiend Engels

Werkelijk elke Nederlander praat een goed mondje Engels. Buitenlandse toeristen zijn altijd verrast dat ze over in het Engels aangesproken en bediend worden. Dat heeft enerzijds te maken met de uitstekende kwaliteit van de taalopleidingen in Nederland, en anderzijds ook wel met de open kijk van de Nederlander op de wereld.

Nederland fietsland

Buitenlanders kunnen vaak hun ogen niet geloven wanneer ze een fietsstalling in Nederland zien. Duizenden fietsen wachten er op hun eigenaars. De fiets is ongetwijfeld het meest populaire vervoersmiddel in Nederland. Het land beschikt dan ook over een voortreffelijk fietspadennetwerk waar de fietser Koning is.

Frikandel en pindasaus

Je bent nFrikandel and peanut sauceiet in Nederland geweest als je niet ook van de typische “Hollandse” snack friet met pindasaus en frikandel hebt geproefd. Over snacks gesproken, in Nederland kan men ook kleine maaltijden uit de muur halen. In elke stad of dorp vind je wel ergens een automaat waar je een snelle hap kunt kopen. Dit concept heet de ‘FEBO’. Dit is een afkorting van de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam waar de eerste zaak werd geopend.

Nederlanders zijn open en sociaal

Hoewel er geografisch wel wat verschillen bestaan, kan de Nederlander omschreven worden als sociaal, open, direct en uitermate gastvrij. Nederlanders hebben een uitgesproken mening en delen die ook graag. Ze zijn direct en gaan geen enkel probleem uit de weg. Daar staat tegenover dat Nederlanders trots op hun land zijn en ervan houden om buitenlandse toeristen uitgebreid in de watten te leggen.