Een dagje uit: attractieparken in Nederland

Wie op vakantie gaat, doet dat vaak om in aanraking te komen met een nieuwe cultuur. Meestal gaan toeristen er ook een tijdje tussenuit om even te ontspannen, even te ontsnappen aan het drukke leven van thuis. Waar kan men beter ontspannen dan in een heus pretpark? vooral voor gezinnen met kinderen is een attractiepark een zeer goede kanshebber voor een dagje uit. Nederland telt een groot aantal attractieparken; voor iedereen is er wel een geschikt park te vinden. Hier zetten we een paar mogelijkheden op een rij.

JulianatorenJulianatoren

Voor gezinnen met tamelijk jonge kinderen is pretpark Julianatoren een uitstekend park. Het park zit vol met (rustige) attracties, entertainers (voornamelijk gekleed naar het thema ‘muizen’) en een restaurant. Het park is tamelijk compact, dus alles is overzichtelijk en gemakkelijk te bereiken.

Toverland

Ergens tussen Eindhoven en Venlo staat Toverland, een snelgroeiend pretpark dat onlangs haar vijftiende verjaardag vierde. Het park doet het erg goed in Nederland door de vele magische decorstukken: attracties in Toverland zijn een echte ‘experience’. Ook komen er telkens nieuwe attracties bij. Het park wordt ook geprezen voor haar aardige medewerkers. Toverland heeft attracties voor alle leeftijdsgroepen.

Efteling

Het bekendste park in Nederland is de Efteling, waar, net als in Toverland, het thema magie & fantasie centraal staat. Sinds de opening van de nieuwste achtbaan, Baron 1898, is het aantal bezoekers sterk gestegen. Het park staat al jaren in de top 5 van meest bezochte attractieparken in Europa. Ook voor volwassenen is het geen straf om hier een dagje rond te lopen. Veel achtbanen en andere attracties en grote hoeveelheden decor maken het park perfect voor een dagje uit.

Dit zijn zeker niet alle attractieparken die in Nederland te vinden zijn. In alle uithoeken van het land is er wel een park te vinden. Zoals Duinrell, met haar waterthema en het Tikibad, of Linnaeushof, voor de allerkleinsten. Kortom: voor ieder wat wils.