Geniet van de Nederlandse romantische steden

Nederland is ook een uitgelezen bestemming om de paasvakantie door te brengen met zijn glorieuze en rijk cultureel verleden, idyllische landschappen, romantische steden en dorpen, en zijn uitstekende mogelijkheden om te shoppen.

Amsterdam

Een huwelijksreis in Nederland begint uiteraard in het pittoreske Amsterdam, waar de tortelduifjes op de Amsterdamse grachten letterlijk in het huwelijksbootje kunnen stappen. In Amsterdam heb je keuze te over als we het hebben over romantische hotelletjes en op vele locaties kan je dineren bij kaarslicht in open lucht. Vanuit Amsterdam kunnen ook zeer eenvoudig romantische daguitstappen gepland worden naar de vele andere romantische locaties die Nederland te bieden heeft.

Valkenburg

Helemaal in het zuiden van Nederland ligt Valkenburg aan de Geul, een klein schilderachtig plaatsje dat al van oudsher op zowel binnenlandse, als buitenlaValkenburgndse toeristen een bijzondere aantrekkingskracht uitoefent. Vanop het kasteel van Valkenburg kan je genieten van het heuvelachtige landschap en je geest helemaal tot rust laten komen. Geen wonder dat de rust van de natuur en de kabbelende beekjes ook heel wat kersverse huwelijkspaartjes aantrekt.

De Wadden eilanden

Romantischer is haast niet mogelijk: ongerepte natuur duinlandschappen aan zee, ver weg van de drukke en gejaagde wereld. Vele Nederlanders, maar ook meer en meer buitenlanders, kiezen ervoor om elkaar op de Wadden het ja-woord te geven. Op Vlieland, Terschelling en Ameland is het mogelijk om op het strand of in de top van een vuurtoren te trouwen.

Utrecht

Tot Amsterdam de fakkel tijdens de Gouden Eeuw overnam, was Utrecht de belangrijkste stad van Nederland en dat is vandaag nog goed te merken. Wie even genoeg heeft van Amsterdam komt in Utrecht helemaal tot rust. Hier is het gezellig kuieren en slenteren door de goed bewaard gebleven middeleeuwse straatjes. De stad beschikt over een uitgebreide waaier van excellente romantische restaurantjes en hotels waar verliefde paartjes ten volle van elkaar en hun omgeving kunnen genieten.