Hoe slim reizen?

Book your flightHou jij ook zo van reizen? Reis je om nieuwe culturen te ontdekken, prachtige natuur te bewonderen of bruisende steden af te schuimen? Door enkele slimme trucjes toe te passen kun je veel geld besparen en het meeste uit je vakantie halen, waar je ook naartoe gaat.

Transport

De meeste vakanties beginnen met een verplaatsing, zij het met de auto, trein of vliegtuig. Zelfs als je naar een tropische bestemming vliegt, is het meestal fris op het vliegtuig. Draag daarom geen flip-flops aan boord, maar kies voor gesloten schoenen. Neem ook altijd een extra trui mee. Een extra tip: boek je vlucht midden in de week, je kunt de beste deals vinden op dinsdagmiddag.

Neem niet te veel mee

Pak geen zware koffer in die je overal moet meesleuren, beperk je indien mogelijk tot handbagage. Zo bespaar je op bagagekosten en moet je niet wachten tot je koffers uit het vliegtuig geladen worden. Je hebt echt niet zo veel nodig, vaak kun je kleding laten wassen in het hotel. Neem wel één meer geklede outfit mee voor een deftig restaurantbezoek, theateravond of bezoekje aan een casino. Op de bingo app kun je dan weer een gokje wagen zonder dat je je moet opkleden.

Eet zoals de locals

Als je kiest voor kleine, plaatselijke restaurantjes proef je niet alleen de authentieke gerechten van je bestemming, je bespaart ook heel wat geld. Toeristische restaurants zijn vaak duurder en de locals weten echt wel waar het eten goed is. Kijk ook uit naar straatstalletjes of foodtrucks om een kleine honger te stillen.

Denk aan het weer

Neem geschikte kleding mee voor het klimaat op je bestemming en kijk op voorhand naar het weer. Blijf je in eigen land, check dan op voorhand het weer om te zien of er regen verwacht wordt.