Luxe reisbestemmingen

Als er geen maat op je budget staat en je wilt jezelf helemaal in luxe laten onderdompelen, bestaat er geen betere bestemming dan Amsterdam. De hoofdstad van Nederland kent werkelijk geen grenzen als het op luxe vakanties aankomt. Je moet dan wel rekening houden met een overnachting van minstens € 250 per nacht.

Daar staat dan wel tegenover dat je bijvoorbeeld in het Waldorf Astoria verblijft in een van Amsterdams meest charmante buurten. Dit hotel bevindt zich middenin de wijk die door de UNESCO als werelderfgoed werd beschermd. De gebouwen dateren uit de 16e eeuw en huisvesten wondermooie antiekwinkeltjes, kunstgalerijen en … het Waldorf Astoria.

Wat is het beste restaurant van Amsterdam? Als je dit op straat in Amsterdam zou vragen, zal je negen van de tien keer als antwoord “La Rive” in het InterContinental Amstel Amsterdam te horen krijgen. Als je weet dat ooit de Rolling Stones hier aan tafel zaten, dan zal je je wel een idee over het prijskaartje kunnen vormen ook.

Op het Museumthe Museumpleinplein in Amsterdam verwelkomen we een nieuwe aanwinst onder luxe hotels, namelijk het Conservatorium. Dit sterrenhotel is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw dat vroeger onderdak gaf aan een bank en aan een muziek conservatorium. Het gebouw werd ontworpen door de architect Daniel Knuttel die vooral geprezen wordt omwille van zijn gave om eenvoudig en functionaliteit op feilloze wijze met elkaar te combineren.

Luxe in de natuur vind je in overvloed in Nederlands Limburg. Vooral de omgeving rond Maastricht staat bekend omwille van zijn kuuroorden, denken we bijvoorbeeld maar aan Valkenburg aan de Geul, waar de gasten zelfs in het Holland Casino een gokje kunnen wagen. Reeds op de weg naar deze geweldige kuuroorden, kan je je voorbereiden, door een gokje te wagen op een iPhone slots-app. Zo kan je hopelijk iets bijverdienen, en, wie weet, kan er zelfs een upgrade, een glas champagne of een extra massage bij. Wie niet waagt, wie niet wint. Hier kan je elk seizoen terecht voor spa, sauna’s, massages en alle luxe die je je maar kunt inbeelden. Vroeg boeken is hier de boodschap, want vooral in de zomermaanden wordt dit pittoreske plaatsje overspoeld door naar luxe zoekende Belgische en Duitse toeristen.