Met de rugzak door Europa

Eerst geweldig feest vieren in Amsterdam en dan verder met de rugzak door heel Europa reizen? Dat lijkt ons een uitstekend idee! Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee zult moeten houden. We reiken je dan ook graag enkele tips aan om met de rugzak door Europa te trekken.

Reis met de trein

De beste manier om Europa te verkennen, is met de trein. Plan je rondreis goed op voorhand en stiTravel by trainp aan welke plaatsen je zeker wil bezoeken. Boek je treintickets in functie daarvan. Kijk ook uit naar treinpassen die in heel Europa geldig zijn. Verder kan het soms interessant zijn om voor bepaalde verre verbindingen toch het vliegtuig te nemen.

Probeer het hoogseizoen te vermijden

In de zomermaanden juli en augustus komt vanuit het noorden van Europa een grote volksverhuizing naar het zuiden op gang. De beste maanden om door Europa te reizen zijn maart, april, mei en juni. Ook september en oktober zijn financieel aantrekkelijk.

Maak een budget

Probeer voor jezelf een dagelijks budget uit te stippelen, waaraan je je zoveel mogelijk probeert te houden. Maaltijden kan je in de meeste hostels ook gewoon zelf maken. Vooral op eten en drinken kun je tijdens je reis ontzettend veel besparen. Om van de plaatselijke keuken te kunnen genieten, kan je zelf met de lokale specialiteiten aan de slag gaan!

Meng je onder de lokale bevolking

Europa is gastvrij. Maak jezelf los van de typische toeristische en al uitgebreid begane paden en maak kennis met de lokale bevolking. De beste manier om een stad of een streek te leren kennen, is met een plaatselijke gids die trots is om zijn of haar heimat aan anderen te tonen. Misschien krijg je meteen ook een gratis slaapplaats aangeboden?

Festivals

Houd de festivalkalender van Europa goed in de gaten. Het hele jaar door zijn er in alle Europese steden tal van evenementen te beleven. Het zijn de ideale gelegenheden om nieuwe en interessante mensen te leren kennen.