Als mensen aan Nederland denken, zien ze vrijwel meteen Amsterdam met haar beroemde rode lichtjes en coffeeshops voor zich. En misschien ook wel de bekende Hollandse tulpen. Maar Nederland heeft veel meer te bieden dan deze drie dingen. Nederland loopt over van de historische steden, kanalen, prachtige landschappen, windmolens en zelfs uitgestrekte stranden. Vele reizigers houden enkele dagen halt in Amsterdam om te feesten en missen zo veel van wat dit prachtige land nog te bieden heeft.

Een van de populairste activiteiten in Nederland is fietsen. Het land heeft een fietspadennetwerk van meer dan 20.000 kilometer. Een absolute aanrader om cycling in the Netherlandsheerlijk te fietsen is het nationale park de Hoge Veluwe. Dit is echter niet de enige mooie plek waar men rond kan banjeren. De sportievelingen komen bijvoorbeeld ook in de streek rond Maastricht uitgebreid aan hun trekken.

Bloemen en nog eens bloemen, dat zie je in het Keukenhof – met meer dan 32 hectare de grootste bloementuin ter wereld. De tuin is open tussen maart en mei van elk jaar wanneer de beroemde Nederlandse tulpen in bloei staan. Nederland dat staat voor bloemen en er is geen betere plek dan het Keukenhof om dit te ontdekken.

Het grote voordeel van Nederland is dat het gemakkelijk te bereizen is. Vanuit Amsterdam kunnen eenvoudig daguitstappen naar andere bezienswaardigheden in Nederland georganiseerd worden. Denken we maar aan een historische wandeling in Haarlem, shoppen in Rotterdam, cultuur opsnuiven in Den Haag of ontdekken hoe de pelgrims leefden in Leiden.

Dankzij het milde klimaat aan de Noordzee kan Nederland het hele jaar door bezocht worden.

Tijdens de zomer zijn vooral de Waddeneilanden zeer in trek. De flora en fauna die je hier aantreft, zijn uniek in de wereld. Texel, Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling zijn de bewoonde eilanden en lenen zich uitstekend voor een ontspannende zon-, zee- en strandvakantie.

Kortom, Nederland heeft voor iedereen – van jong tot oud – wel iets te bieden. Of je nu houdt van cultuur en steden, of van natuur en ontspanning, in Nederland vind je het allemaal.