Nederland is een klein landje aan de Noordzee gelegen tussen België en Duitsland. In Nederland bestaat er een gezegde dat luidt: “God schiep de Aarde, maar de Nederlanders schiepen Holland” en dat is nog geeneens gelogen. Als de Nederlanders met hun dijken en deltawerken geen maatregelen tegen de oprukkende zee zouden genomen hebben, zou een groot stuk van het land door de Noordzee weggespoeld zijn.

Als je in het buitenland over Nederland praat, denken de meeste mensen automatisch aan Amsterdam. Op de “bucket list” van vele buitenlanders staat Amsterdam met stip aangeduid als te bezoeken plaats en gelijk hebben ze. Uiteraard kunnen we niet voorbij aan Amsterdam als internationale toeristische trekpleister, maar toch willen we de gast uitnodigen om nog meer van Nederland te ontdekken. Amsterdam is immers de ideale plaats om alle windstreken van Nederland te ontdekken.

Omdat wij van Nederland en van reizen houden, hebben wij een volledige site aan Nederland en toerisme gewijd. Het is vooral de bedoeling om de bezoeker wegwijs te maken in alles wat met Nederland te maken heeft, welke plaatsen te bezichtigen, hoeveel een rondreis door Nederland kost, wat je moet weten voor je naar Nederland reist, waar je kunt shoppen en hoe de typisch Nederlandse keuken smaakt.

Ook het verschil tussen Nederland en Holland ontdek je op deze pagina’s en zelfs de Nederlandse muziek- en dansscène zal voor jou geen geheimen meer kennen. Verder schenken we extra aandacht aan de verliefde koppeltjes onder ons, want Nederland is ook voor pasgetrouwde stelletjes een geliefkoosde bestemming.

Wie deze pagina’s leest, leert alles wat hij of zij over Nederland moet weten. Omdat Nederland voor vele reizigers ook de springplank naar de rest van Europa is, geven we je graag nog enkele tips mee om slim te reizen, wat de beste reisapplicaties zijn en hoe je met de rugzak door Europa trekt.