Hoewel Nederland als een klein landje beschouwd wordt, loopt het over van de bijzondere toeristische bestemmingen. Een bezoek aan de hoofdstad moet een verplicht nummer zijn, maar vergeet niet dat er zoveel meer te ontdekken valt in Nederland.

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is een van de meest bezochte steden ter wereld. Met zijn prachtige kanalengordel en indrukwekkende architectuur heeft het alles in huis om toeristen te verbazen. Het is tegelijk ook het startpunt voor vele vakantiegangers gezien de aanwezigheid van de grootste luchthaven van Nederland – Amsterdam Schiphol.

Leiden

Leiden is een pittoreske stad in de provincie Zuid-Holland en de geboorteplaats van de schilder Rembrandt van Rijn. Wandel door het historisch centrum, bezoek de botanische tuinen van Hortus Botanicus, geniet van de stad van op de kanalen en bezoek een van de vele musea die de stad te bieden heeft.

Delft

Traditionele kanalen, oogverblindende architectuur (zoals het stadhuis in renaiDelftssancestijl en de oude kerken) en het wereldbefaamde Delfts blauw aardewerk, zijn slechts een greep uit het indrukwekkende aanbod dat Delft te bieden heeft. Delft kan bogen op een rijke geschiedenis en wordt vaak vanuit Amsterdam geboekt als daguitstap.

Den Haag

Den Haag is het politieke centrum van Nederland, maar is ook internationaal van belang. Het is immers de internationale stad van vrede en gerechtigheid. Deze dynamische stad met 30 theaters, 45 musea en meer dan 500 winkels heeft alles te bieden waar de dagjestoerist maar van kan dromen.

Utrecht

Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht. De stad is gelegen in het centrum van Nederland en is klein genoeg om geheel te voet te verkennen, maar groot genoeg om enkele dagen tot rust te komen en te genieten van de vele musea, winkels en festivals.

Vanuit Utrecht kan je naar alle uithoeken van Nederland reizen, want dit land van windmolens en tulpen heeft voor elk wat wils te bieden.