Wat kost een rondreis door Nederland?

Reizen door Nederland kan met elk budget, maar er zijn toch een aantal basiskosten waar je rekening mee moet houden. We hebben het dan in de eerste plaats over overnachtingen, maaltijden en transportkosten.

Overnachtingen

Een hostel met gezamenlijke slaapzaal en gedeelde badkamer vind je al vanaf € 15 per nacht. Voor hotels met individuele slaapkamers variëren de prijzen tussen € 35 en € 200 en meer, afhankelijk van de locatie en de luxe.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Nederland is piekfijn geregeld. Met de tram, de bus en de trein geraak je tot in de verste uithoePublic transportken van Nederland. Om met het openbaar vervoer te reizen heb je een OV-chipkaart nodig. Dit is een kaartje dat je met tegoed kunt opladen om te reizen. Met een speciaal dagpasje mag je buiten de piekuren ook met je fiets op de trein.

Taxi

Taxi’s in Nederland zijn eerder duur, maar vooral ’s avonds onvermijdelijk om op een comfortabele manier op je bestemming te raken. Het basistarief bedraagt € 7,50 voor de eerste twee kilometer. Daarna wordt een supplementair tarief per kilometer aangerekend dat kan schommelen tussen € 0 en € 2,20.

Fiets huren

In elk Nederlands dorp of stad, groot of klein, heb je de mogelijkheid om fietsen te huren. Fietsers genieten in Nederland voorrang in het verkeer en kunnen genieten van wijde en goede onderhouden fietspaden. Op de fiets zie je nog het meeste van Nederland en werk je bovendien nog eens aan je conditie.

Maaltijden

In Nederland kan je uitstekend eten. Voor elke portefeuille is er wel een restaurant te vinden. In de steden vind je ook tal van goedkope snackbarretjes waar je al voor € 15 een volledige maaltijd kunt vinden.

Om ten volle van Nederland te kunnen genieten, raden we een budget aan van minstens € 50 tot € 100 per dag. Laat je in elke stad ook goed informeren over de mogelijkheden om gratis musea of andere evenementen te bezoeken.