Winkelen in Nederland

Als je een bezoekje plant aan één van de grote Nederlandse steden, denk je wellicht aan voortreffelijke musea, bijzondere architectuur en goede restaurants. In de praktijk zijn de Nederlandse steden zowel bij de Nederlanders zelf, als bij de buitenlandse toeristen, zeer gegeerd om te shoppen. Sommige personen houden van juwelen, anderen van kunst en nog anderen van design, literatuur en muziek. Nederland heeft voor elk van hen wel iets te bieden. Daarbij komt nog dat de meeste winkels ook op zondag open zijn en dat er verschillende steden koopavonden worden georganiseerd.

Houd je van gezellig op markten rond te lopen? Dan ben je in Amsterdam op het juiste adres. The Albert Cuyp MarketDe Albert Cuyp Markt is de grootste buitenmarkt van Europa. Je vindt er alles van tropisch fruit en vis tot boeken en elektronica. De verkopers staan bekend omwille van hun typische Amsterdamse humor waaraan ook jij tijdens een bezoekje niet zult ontsnappen.

Voor de liefhebbers van vlooienmarkten is er de markt op het Waterlooplein in Amsterdam. Hier vind je oude platen, foto’s, vintage kleding, tweedehandse zonnebrillen en vele andere leuke curiositeiten. Ook de drijvende bloemenmarkt aan de Singel mag niet op het programma ontbreken.

Eens je de musea, de restaurants en de havens van Rotterdam hebt bezocht, is het tijd om te … winkelen. Rotterdam wordt in heel Nederland geroemd omwille van zijn exclusieve gelegenheden om te shoppen. Als je van mode houdt, moet je in Rotterdam zijn. De winkels in het centrum van Rotterdam zijn zeven dagen op zeven geopend.

Zelfs voor diegenen die niet van mode houden, is er altijd een oplossing. Om de tijd te doden, is de Giggle Bingo app bijvoorbeeld de ideale oplossing. Zo kunnen de bezoekers die niet van shoppen houden zich ook vermaken. Manlief kan op deze manier gewoon mee. Dit zorgt voor eindeloos winkelplezier voor jou. Enkel de sluiting van de winkels kan hier een einde aan brengen.

Ook Maastricht is een geweldige plaats om te winkelen. Het stadscentrum is goed gestructureerd, met vele prachtige historische gebouwen en eindeloze winkeltjes voor elk budget en elke stijl. Shoppen in een historisch kader kan in het Mosae Forum: hier vind je mode, eten, drinken, en alles waar je maar van kunt dromen voor een geslaagde namiddag shoppen.